Proxmox

Proxmox comença el 2005 com una startup de codi obert autofinançat, Proxmox ja s’ha convertit en un negoci de tecnologia d’èxit internacional oferint un programari de codi obert segur i fàcil d’utilitzar per a la virtualització i la protecció del servidor de correu electrònic. Els clients de 140 països són empreses de diferents mides i indústries, així com universitats, ONG i usuaris privats. Proxmox Virtual Environment, una solució completa de gestió de virtualització del servidor de codi obert, s’ha convertit en una alternativa a productes de virtualització com VMware vSphere, Microsoft Hyper-V, Oracle VM o Citrix XenServer.


L’empresa Proxmox Server Solutions es va constituir el 2005. Avui fa deu anys, els cofundadors Martin Maurer i Dietmar Maurer van llançar Proxmox Mail Gateway, un programari de seguretat per protegir els servidors de correu electrònic de correu brossa, virus, troians i atacs de pesca. Tres anys després, a l’abril de 2008, la companyia va publicar la plataforma de virtualització de codi obert Proxmox Virtual Environment (VE), una solució completa de gestió de virtualització de servidors que combina la virtualització basada en contenidors i l’hipervisor KVM en una interfície de gestió basada en web.


Durant la darrera dècada, Proxmox Server Solutions ha evolucionat des d'una creació de codi obert fins a una empresa establerta internacionalment. "Agraïm tots els nostres usuaris, desenvolupadors, clients i socis que han ajudat a fer que Proxmox sigui la història d'èxit que és avui", afirma el director general de Proxmox, Martin Maurer. “Ha estat molt gratificant rebre comentaris de la nostra comunitat cada dia durant els últims deu anys. El nostre objectiu era crear productes de programari Linux eficients i fàcils de gestionar. Volíem que els nostres usuaris puguessin crear entorns informàtics segurs, estables i escalables i estic orgullós que el nostre objectiu arribés a bon port. Continuarem així i en breu publicarem Proxmox VE 4.0 (beta) amb grans funcions."


Més de 73.000 servidors d’amfitrió a tot el món utilitzen Proxmox VE. En l'última dècada, Proxmox Mail Gateway ha filtrat més de mil milions de correus electrònics protegint els clients contra l'spam, virus, phishing i troians.

(font: proxmox.com)