Composer

Si abans heu escrit alguna cosa a PHP, probablement heu trobat que sembla que heu de reinventar la roda sempre que vulgueu fer una tasca comuna com ara l’autenticació d’usuaris, la gestió de bases de dades o l’encaminament de sol·licituds. PHP compta ara amb un bon nombre de marcs madurs que ja han resolt tots aquests problemes, per la qual cosa no seria més fàcil triar els trossos que necessitava de cada marc?


Si haguéssiu de començar a escollir manualment els bits que volíeu de Zend, o de Laravel o Symfony, llavors seria molt difícil de gestionar. Totes les biblioteques també poden tenir dependències, de manera que podríeu acabar en un desastre, especialment si requeriu que altres persones treballessin en el vostre projecte.


Aquí és on entra Composer. Composer és un gestor de dependències de PHP. Composer gestionarà les dependències que necessiteu per projecte segons la base del projecte. Això vol dir que Composer traurà totes les biblioteques, dependències i les gestionarà totes en un mateix lloc.


Aquest tipus de gestió per a dependències d’un projecte no és un concepte nou, i de fet, gran part de Composer s’inspira en realitat a npm de Node.js i Bundler de Ruby.


Vols conèixer els frameworks PHP?